Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی با بیان این که سایت این مرکز روزانه ۵۵ هزار بازدیدکننده دارد، گفت: از آن‌جایی که محتوای سایت مرکز، علمی است این تعداد بازدیدکننده از منابع علمی قابل توجه است.

دکتر فاطمه عظیم‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که بخش عمده‌ای از هدف تاسیس مجموعه جهاد دانشگاهی، دنبال کردن اهداف متعالی کشور در زمینه‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی است، گفت: شنیدن سخنان رهبری در جمع ائمه جمعه درباره جهاد دانشگاهی، در آستانه سی‌ونهمین سالگرد تاسیس این مجموعه نشان می‌دهد که جهاد دانشگاهی به بلوغ لازم رسیده و می‌تواند خدماتی را ارائه دهد که موردنیاز کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خدمات می‌تواند فرهنگی، آموزشی یا پژوهشی باشد.

وی با اشاره به سخنان رهبری درباره جهاد دانشگاهی گفت: قطعا بیان این سخنان از سوی رهبری مسئولیتی را برای مجموعه جهاد دانشگاهی به همراه می‌آورد و آن مسئولیت این است که جهاد دانشگاهی، خلاهای جامعه را بهتر بشناسد و سعی کند راهکارهای لازم را برای حل مشکلاتی که وجود دارد پیشنهاد کند.

عظیم‌زاده افزود: یکی از ویژگی‌های جهاد دانشگاهی این است که می‌تواند در برخی موارد به صورت یک مجموعه جمع‌کننده عمل کند، در برخی مواقع، موقعیت‌هایی به وجود آمده که سازمان‌های مختلفی درگیر یک موضوع  بوده‌اند و مجموعه جهاد دانشگاهی به عنوان یک حلقه واسط عمل کرده و توانسته برآیند خوبی را در آن موقعیت به وجود بیاورد. قطعا تمجید مقام معظم رهبری از جهاد دانشگاهی باعث می‌شود مجموعه جهاد دانشگاهی بهتر و دقیق‌تر از قبل نیازهای جامعه را بشناسد، برای آن‌ها برنامه‌ریزی کند و نهایتا به دنبال این باشد که هر کدام از این نیازها را با روش‌های علمی و درست برطرف کند.

 هم‌پوشانی فعالیت‌های مجموعه‌های مشابه

رییس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی  با اشاره به پیشرو بودن جهاد دانشگاهی در بسیاری از عرصه‌ها گفت: در بسیاری از مواقع، در جهاد دانشگاهی نیازی شناسایی شده و متناسب با آن نیاز ظرفیتی ایجاد شده است ولی متاسفانه در برخی‌ موقعیت‌ها به جای این که از این ظرفیت ایجاد شده، استفاده مناسب شود، مجموعه‌هایی مشابه همان مجموعه‌هایی که جهاد دانشگاهی راه‌اندازی کرده ایجاد شده است. در واقع، به جای آن که از ظرفیت‌ها استفاده شود تا حرکت سریعتری رو به جلو داشته باشیم، مجموعه‌هایی کنار هم قرار گرفتند که خیلی وقت‌ها فعالیت‌هایشان با یکدیگر هم‌پوشانی داشته و باعث شده که نتوانیم از ظرفیت ایجاد شده به خوبی استفاده کنیم.

وی با اشاره  به همکاری‌های جهاد دانشگاهی با سایر دستگاه‌ها گفت: متاسفانه به دلیل برخی مسائل فرهنگی در جامعه ، به دشواری توانمندی‌های خود را باور می‌کنیم. اگر این خودباوری جدی تر رخ بدهد احتمال رشد بیشتری وجود دارد. البته بسیاری از سازمان‌ها و نهادها  به ظرفیت‌های شناسایی شده از سوی جهاد دانشگاهی توجه کردند و باعث شدند که ظرفیت اولیه‌ای که ایجاد شده به رشد خود ادامه دهد و خدماتی که لازم است را برای کشور به همراه داشته باشد.

عظیم‌زاده در پاسخ به سوالی درباره وظایف مجموعه جهاد دانشگاهی در شرایط تحریم گفت: قطعا وظایف کلان ما در شرایط تحریم و غیرتحریم تفاوتی ندارد ما در هر شرایطی موظف هستیم که نیازهای جامعه را بشناسیم، شرایط محیطی و منطقه‌ای را خوب تحلیل کنیم و متناسب با شرایطی که وجود دارد فعالیت‌های خود را برنامه‌ریزی و اجرایی کنیم.

وی ادامه داد: قطعا وقتی بحث تحریم به میان می‌آید یعنی ما در شرایطی خاص و متفاوت با شرایط عادی قرار گرفته‌ایم. در این موقعیت ممکن است نیازهایی شناسایی شود که  با نیازهای شرایط غیرتحریم متفاوت باشد. فکر می‌کنم مهم‌ترین مسئله این است که بتوانیم شرایط را واقع‌بینانه تحلیل کنیم و نقاط کلیدی مورد نیاز کشور را شناسایی کنیم چرا که در شرایط تحریم منابع ما محدودتر است. در شناسایی نیازها و برنامه‌ریزی باید دو موضوع را به جد مد نظر قرار دهیم. در مرحله شناسایی، باید کلیدی‌ترین نیازها را شناسایی کنیم و در حوزه برنامه‌ریزی هم باید سعی کنیم بهینه‌ترین روش ممکن را برای عملیاتی کردن برنامه‌ها انتخاب کنیم که کمترین هدررفت منابع را شاهد باشیم.

راه‌اندازی سیستمی برای ترجمه منابع علمی تخصصی

رییس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی با بیان این که پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی در سال‌های اخیر، طبق روال گذشته به گردآوری و انتشار اطلاعات علمی پرداخته، گفت:  همانطور که می‌دانید سال ۱۳۸۳، جهاد دانشگاهی پایگاه اطلاعات علمی را راه‌اندازی کرد. در فرمایشات مقام معظم رهبری توصیه به فعالیت‌هایی مثل فعالیت پایگاه اطلاعات علمی دیده می‌شود. ایشان در جمع دانشگاهیان فرمودند که ما به مجموعه‌هایی که اطلاعات فعالیت‌های علمی کشور را ثبت کنند نیاز داریم. بنابراین ما فکر می‌کنیم که در این زمینه توانستیم خوب و موفق عمل کنیم علت این ادعا هم این است که افراد زیادی به پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی مراجعه می‌کنند. ما روزانه بیش از ۵۵ هزار بازدیدکننده از سایت داریم و با توجه به این که محتوای سایت علمی است این تعداد بازدیدکننده از منابع علمی قابل توجه است.

وی با بیان این که هدف مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی تسهیل دسترسی محققان به خدمات علمی بوده درباره فعالیت‌های جانبی این مرکز گفت: یکی از مهم‌ترین‌ فعالیت‌های ما، راه اندازی نسخه اندروید اپلیکیشن سایت است که به محققان کمک می‌کند در صورت در دسترس نبودن کامپیوتر با گوشی‌های هوشمند خود یا تبلت‌ها به محتوای سایت دسترسی داشته باشند. از دیگر فعالیت‌ها که در راستای تکمیل خدمت‌رسانی به محققان انجام دادیم، راه‌اندازی سیستمی برای ترجمه منابع علمی تخصصی وهم‌چنین  ویراستاری منابع علمی تخصصی است.

رییس مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی ادامه داد: در حال حاضر نرم‌افزار ترجمه، فاز تست را طی می‌کند و تا چند هفته آینده در دسترس محققان قرار خواهد گرفت. محققان برای دسترسی به این نرم‌افزار می‌توانند به سایت strs.ir مراجعه کنند. با فاصله کوتاهی بعد از رونمایی از نرم‌افزار ترجمه، سامانه ویراستار نیز در اختیار محققان قرار خواهد گرفت.

عظیم‌زاده افزود: در سالی که گذشت ، سعی کردیم خدمت بهتری را در حوزه اطلاع‌رسانی به محققان ارائه دهیم. به این صورت که با مراجعه محققان به سایت مرکز اطلاعات علمی و پیدا کردن مقاله موردنظر خود، امکان دسترسی به منابع مرتبط دیگر برای ایشان فراهم شده است. بنا داریم در سال جاری سرعت و حجم خدمت‌رسانی به محققان را افزایش دهیم.

وی در پایان درباره برنامه‌های پیش روی این مرکز گفت: قرار است که ارتباطات بین‌المللی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی را افزایش دهیم. خوشبختانه ما درخواست‌هایی از سوی نشریات خارجی و دانشگاه‌های خارج از کشور برای گسترش همکاری‌ها داشته‌ایم. باتوجه به سیاست‌گذاری‌ کلانی که در کشور وجود دارد و هم‌چنین تاکید اسناد بالادستی بر گسترش ارتباطات بین‌المللی بنا داریم که زمینه‌های لازم برای گسترش ارتباطات بین‌المللی را فراهم کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۲۴۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در دیدار با سفیر فدراسیون روسیه در ایران که در محل دفتر رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به رو به جلو بودن روابط بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: بر اساس آنچه که در عرصه دیپلماسی می‌گذرد، شاهد هماهنگی بسیار خوب بین دیپلمات‌های ایران و روسیه هستیم و معتقدیم که این دیپلماسی باید در بخش علمی هم به همین میزان از اهمیت و قوت برخوردار باشد تا بتوانیم روابط سیاسی خوبی که بین دو کشور شکل گرفته است را از طریق دیپلماسی علمی پایدار و تقویت کنیم.

وی با ابراز خرسندی از برداشته شدن قدم‌های مثبت در سال‌های اخیر در مسیر تقویت دیپلماسی علمی و گسترش روابط علمی دانشگاه‌های ایران و روسیه، تاکید کرد: در کنار روابطی که هر یک از دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های روسیه دارند، قریب یک دهه است که اجلاس مشترک رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه شکل گرفته است و شاهد برگزاری اجلاسیه‌های رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به صورت حضوری و مجازی و به میزبانی هر دو کشور بوده‌ایم.

رئیس دانشگاه تهران با یادآوری اینکه آخرین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه سال گذشته به میزبانی دانشگاه دولتی مسکو در روسیه برگزار شد، گفت: این اجلاس قرار است در سال جاری در ایران برگزار شود و دانشگاه تهران در حال تدارک این برنامه در تهران است.

مقیمی در ادامه به تشریح سابقه درخشان فرهنگ و تمدن ایران پرداخت و بیان داشت: یونسکو در سال ۲۰۱۷ میلادی دانشگاه جندی شاپور ایران را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در جهان معرفی کرد و در آن سال، قدمتی ۱۷۵۰ ساله را برای دانشگاه جندی شاپور ثبت نمود. این درحالی است که قبل از آن، رکورد قدیمی‌ترین دانشگاه دنیا برای دانشگاه بولونیا در ایتالیا با بیش از ۱۲۰۰ سال قدمت ثبت شده بود.

وی خاطرنشان کرد: هر چند ۹۰ سال از قدمت مجموعه فضا‌های فیزیکی حال حاضر دانشگاه تهران می‌گذرد، اما با توجه به قدمت سنت دانشگاهی در ایران، پیشینه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران محدود به این ۹۰ سال نیست. شورای عالی انقلاب فرهنگی در اواخر فروردین ماه مصوبه‌ای گذراند که طی آن زمینه اتصال قدمت جندی شاپور به دانشگاه تهران مهیا شد؛ بنابراین دانشگاه تهران که به عنوان میراث‌دار دانشگاه جندی شاپور شناخته می‌شود و از طرفی نماد آموزش عالی ایران نیز است، با ۱۷۵۷ سال قدمت و پیشینه، آموزش عالی ایران را در جهان نمایندگی می‌کند.

رئیس دانشگاه تهران به انتظار نهاد‌های تصمیم‌گیر در جمهوری اسلامی ایران به منظور ایفای نقش محوری دانشگاه تهران در تعاملات علمی داخلی و بین‌المللی، گفت: فرصت خوبی فراهم شده است تا علاوه بر روابطی که در سال‌های اخیر با دانشگاه‌های روسیه برقرار کرده‌ایم، از منظر جایگاه و مأموریت جدیدی که به دانشگاه تهران در زمینه تدوین سند دانشگاه تمدن‌ساز سپرده شده است، بتوانیم نقطه عطف جدیدی را بین دانشگاه‌های ایران و روسیه ایجاد کنیم.

وی با اشاره به دعوت از رؤسای دانشگاه‌های برتر کشور‌های مختلف از جمله روسیه به منظور حضور در آئین افتتاح بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همزمان با نودمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران در ۸ خرداد ماه ۱۴۰۳، گفت: در کنار این آئین می‌توانیم نشست‌های دوجانبه با رؤسای دانشگاه‌های جهان داشته باشیم.

 مقیمی در این دیدار که رئیس دانشکده هوافضای دانشگاه تهران نیز حضور داشت، با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه دولتی مسکو برای ساخت و بهره‌برداری از یک ماهواره تحقیقاتی مشترک، گفت: کار‌های مطالعاتی و عملیاتی این پروژه تحقیقاتی آغاز شده و در جریان است، البته انتظار داریم که کار با سرعت بیشتری پیش برود.

در ادامه، الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران نیز در این دیدار که با حضور دکتر مهدی فکور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و دکتر دلاور مدیرکل امور اعضای هیأت علمی و دانشجویان بین‌الملل دانشگاه تهران برگزار شد، در برشمردن دیگر زمینه‌های علمی برای همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های برتر روسیه، از جمله در حوزه‌های مدیریت رسانه، حکمرانی و ... اعلام آمادگی کرد و گفت: دانشگاه تهران در آئین افتتاح بزرگداشت سنت ۱۷۵۷ ساله سنت دانشگاهی که ۸ خرداد ماه در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، میزبان رؤسا و هیأت‌های بلندپایه دانشگاهی از کشور‌های مختلف از جمله روسیه است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، «الکسی ددوف» سفیر فدراسیون روسیه در تهران نیز که به همراه «ایگور دمکین» رایزن سفارت فدراسیون روسیه در جمهوری اسلامی ایران در این دیدار حضور پیدا کرده بود، با ابراز خرسندی از بازدید مجموعه‌ای دانشگاهی به قدمت دانشگاه تهران، همکاری علمی را یکی از مؤلفه‌های اصلی در روابط بین دولت‌ها دانست و برای گسترش همکاری‌ها و اقدام ویژه به منظور اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه‌های موجود فی‌مابین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های روسیه اعلام آمادگی کرد و درخواست نمود تا زمینه‌ای به منظور سفر دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مسکو از دانشگاه تهران و آشنایی با ظرفیت‌های تمدنی ایران فراهم شود.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • نیاز روزانه به ۱۵۰۰ اهداکننده خون در تهران / ثبت اطلاعات گروه‌های خونی نادر برای مواقع ضروری
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان